Välkommen att besöka vårt galleri mitt i centrala i Göteborg

ArtPhotoCollection Gallery är inriktat på samtida internationell och svensk fotokonst. Du hittar oss på Alfhemsgatan 5 i Göteborg. När det inte hänger en aktuell utställning fungerar galleriet som showroom för vår fotografiska samling.

Pågående utställning

PÅGÅENDE UTSTÄLLNING

Håkan Berg

Få andra har betytt så mycket för fotografin i Göteborg som Håkan Berg (1937- 2020).Lärlingsutbildad till fotograf hos Wezäta-Melin har han jobbat med fotografi sedan 60-talet.

Mest känd är nog Håkan som lärare i fotografi under massor av år på Fotoskolan. Många fotografer har fått sin utbildning där och kommer ihåg Håkan som en engagerad och entusiasmerande lärare med ett unikt bildsinne.

Håkan har också arbetat som museifotograf och frilansande fotograf – främst med att fotografiskt illustrera böcker inom området konst och kulturhistoria.

Håkan gillade att jobba med projekt inför sina många utställningar och de mest kända är hans dokumentation av ”Sankai Juku” – en världsberömd japansk danstrupp, ”Ladugårdsbackens poesi” – vackra stämningsfulla bilder från Håkans barndomstrakter, ”Frauke” – dansbilder på den svensk-japanska danserskan Caroline Lundblad och ”Blossfeltare” – där Håkan låtit sig inspireras av den tyske fotografen Karl Blossfelts fotografier av växter och natur.

Tidigare utställningar

JOAKIM AHNFELT
“METAMORFOS”

Se mingelbilder »

MARIE FALKSTEN
“MEMORY LANE”

Se mingelbilder »

MATS BÄCKER “FAIRY TALES OCH ANDRA SAGOR”

Se mingelbilder »

JOHAN F KÄLLMAN “BUBBLOR & LASER”

Se mingelbilder »

SAMLINGSUTSTÄLLNING MED FOTOSKOLAN ALUMNER

Se mingelbilder »

ANDERS HAMMARSTRÖM “LJUSETS UNIKA FORMER OCH SKAPELSER”

Se mingelbilder »

LENA TRAPP “ASCEND”

Se mingelbilder »

DAN ISAAC WALLIN
“PACIFICO”

Se mingelbilder »

PETER GULLERS “MITT GÖTEBORG 1958 – ETT ÅTERSEENDE”

Se mingelbilder »

ELLIKA HENRIKSSON

Se mingelbilder »

HANNA BOUVENG “FÄRGER, FORMER & STRUKTURER”

Se mingelbilder »

HITTA TILL ARTPHOTOCOLLECTION