Välkommen att besöka vårt galleri mitt i centrala i Göteborg

ArtPhotoCollection Gallery är inriktat på samtida internationell och svensk fotokonst. Du hittar oss på Alfhemsgatan 5 i Göteborg. När det inte hänger en aktuell utställning fungerar galleriet som showroom för vår fotografiska samling.

Pågående utställning

PÅGÅENDE UTSTÄLLNING

Uppåt väggarna!

Vi har öppet galleriet som vanligt och avsiktligt låtit Markus Jenemarks fina och stämningsfulla utställning ”Not far from here” hänga kvar under pandemi-tiden, men vi jobbar just nu med en plan B där vi kommer att plocka fram de bästa fotona vi samlat på oss under åren och som skall resultera i utställningen ”Uppåt väggarna” – en samlingsutställning där många av ”våra” fotografer kommer att delta – inget tema, färg blandat med svartvitt, olika storlekar, inramat och oramat.

Vi återkommer med detaljer inom kort.

Artphotocollection gallery

Markus  Jenemark – “Not far from here”

Markus Jenemark, född 1974, är bosatt i Hjo där han nyligen avslutat studier vid Hjo Konstskola. Han fotograferar främst sin familj och landsbygden runtomkring Hjo där han bor. Bilderna utstrålar ett lugn och stämningen i fotona har beskrivits som poetisk och drömsk.

“Det stilla och eftertänksamma bildspråk jag försöker förmedla har nog till stor del att göra med att jag är uppvuxen i en liten stad på landsbygden där tempot är lugnt och saker får ta tid.”

“För mig är det viktigt att vara personlig och dela med mig av mina känslostämningar i bilderna. Det är fantastiskt att kunna beröra andra människor genom bilder, att få folk att associera, känna något och kanske minnas händelser eller personer från deras livshistoria.”

Markus har ställt ut ett 30-tal gånger sedan 2007 på bl a gallerier, fotofestivaler, i offentlig miljö och konsthall. Han har gett ut åtta fotoböcker, har även publicerats i flera fotomagasin under åren.

Tidigare utställningar

JOAKIM AHNFELT
“METAMORFOS”

Se mingelbilder »

MARIE FALKSTEN
“MEMORY LANE”

Se mingelbilder »

MATS BÄCKER “FAIRY TALES OCH ANDRA SAGOR”

Se mingelbilder »

JOHAN F KÄLLMAN “BUBBLOR & LASER”

Se mingelbilder »

SAMLINGSUTSTÄLLNING MED FOTOSKOLAN ALUMNER

Se mingelbilder »

ANDERS HAMMARSTRÖM “LJUSETS UNIKA FORMER OCH SKAPELSER”

Se mingelbilder »

LENA TRAPP “ASCEND”

Se mingelbilder »

DAN ISAAC WALLIN
“PACIFICO”

Se mingelbilder »

PETER GULLERS “MITT GÖTEBORG 1958 – ETT ÅTERSEENDE”

Se mingelbilder »

ELLIKA HENRIKSSON

Se mingelbilder »

HANNA BOUVENG “FÄRGER, FORMER & STRUKTURER”

Se mingelbilder »

HITTA TILL ARTPHOTOCOLLECTION