Fotokonst - konstfoto - fotografisk konst

Mitt Göteborg 1958 - ett återseende

I slutet av 1950-talet gick Peter Gullers på “Slöjdis” i Göteborg där man på den tiden också utbildade blivande fotografer. Göteborg var en ny och spännande bekantskap för Peter, så under de tre åren utbildningen pågick blev det många och långa upptäcktspromenader med kameran i olika göteborgsstadsdelar som i sin tur resulterade i mer än 3.600 negativ systematiskt insorterade i negativmappar i en ringpärm och som därefter föll i glömska.


Under 60 år stod pärmen bortglömd i en bokhylla och upptäcktes först av fotografkollegan Jonas Sjögren, som tyckte det var hög tid att visa denna fotohistoriska skatt. Sagt och gjort Peter och Jonas kontaktade fotogalleri ArtPhotoCollection, som genast såg sitt ansvar att visa denna unika dokumentation från trähusepokens sista tid.


Galleriet har öppet torsdag och fredag mellan kl. 14 och 20. VÄLKOMNA!

Alfhemsgatan 5/Olivedalsgatan 18 är adressen!! 

Vår verksamhet kan delas in i två inriktningar:

Fotografisk utsmyckning - Osignerad fotokonst på spännande material för utsmyckning av privat och offentlig miljö.
Vi har med stor omsorg skapat ett webbgalleri och valt material för att få ett exklusivt helhetskoncept. De utvalda bilderna skrivs ut i begränsad upplaga och levereras på önskat material i önskad storlek. I webbgalleriet hittar du våra fotografer och deras bilder. Utöver dessa handplockar vi även bilder för specifika inredningsprojekt och önskemål.
Till webbgalleriet >>

 

Originalfotografi - Signerad originalfotografi för de verkliga finsmakarna.

Vi bjuder regelbundet in etablerade svenska och utländska konstfotografer att ställa ut sina fotografier i vårt galleri. I galleriet hittar du signerad och numrerad originalfotografi i alla prisklasser. Vi erbjuder både inramade bilder och portfolios. En stor del av vårt utbud hittar du också på vår FineArtCollection-avdelning. Vi skickar över hela Sverige.
Till Originalfoto >>

Kontakta oss gärna om du vill ta del av våra nyhetsbrev eller vernissageinbjudningar

   


Anmäl din konstförening till en personlig visning av den pågående utställningen.
Vi välkomnar er till galleriet för personlig visning. Vi bjuder gärna på vin och nötter alt kaffe och kaka. Kontakta oss för mötesbokning.
           

ArtPhotoCollection är ett göteborgsbaserat företag som erbjuder högklassig fotografisk konst för privat och offentlig miljö. Vi har under lång tid byggt upp ett internationellt nätverk av professionella fotografer, alla framstående inom den kreativa konstfotografin. Merparten arbetar med mycket avancerad fotografisk utrustning som gör att vi kan erbjuda bilder av mycket hög teknisk kvalitet. Vårt galleri ligger mitt i centrala Göteborg. Välkommen till Alfhemsgatan 5 »ArtPhotoCollection | Fotograferna äger copyright © till samtliga bilder på denna webbplats. | Alla rättigheter reserverade -2009 | Sidkarta |