Vårt Fotogalleri 

En stadens beundrare – Paris mon Amour

Fotografen Nils-Olof Sjödén är en stor beundrare av storstaden – dess arkitektoniska linjer, det rumsliga perspektivet och den typiska karaktären. Nils-Olof har med stort nöje och engagemang fotograferat sig igenom metropoler som New York, Paris, Barcelona etc. Att vandra genom Staden har varit en aldrig sinande källa för inspiration säger han.


Att på sitt säregna sätt fotografera typiska landmärken, broar, breda avenyer, men även trånga gränder har blivit lite av hans signum. Nils-Olof har med stort nöje och engagemang fotograferat sig igenom metropoler som New York, Paris, Barcelona etc. etc. Att vandra genom städer med sina olika karaktärer har varit en aldrig sinande källa för inspiration säger han. Dessa ständiga stadsvandringar med kameran har resulterat i utställningar och bildserier från dessa städer – som t.ex. Brooklyn Bridge i New York och Eiffeltornet i Paris.

Alla fotografierna finns signerade och numrerade i begränsad upplaga som Fine Art Pigment prints dvs. producerat på beständigt material såsom pigmenterat bläck och bomulls/cellulosa-papper. Nils-Olof skriver ut sina fotografier i olika storlekar ”on demand” inom upplagan.

Utställningar:

1998 - Galleri C Hit, Malevik, ”Paris – NewYork 1997”
2008 - Galleri Art Now, Göteborg
2009 - Art Photo Collection, Göteborg, ”4 days in NewYork”
2010 - Galleri Koch, Stenungsund
2011 - Osby Konsthall, Osby
2011 - Galleri 31, Tjörn
2011 - Galleri Hantverket, Stockholm
2011 - Galleri Dunér, Marstrand
2012 - Petit Galerie Francais, Stockholm
2012 - Art Photo Collection, Göteborg
2012 - Partille konstförening, Partille slott
Anmäl er konstförening till en personlig visning av den pågående utställningen.
Vi välkomnar er till galleriet för personlig visning. Vi bjuder gärna på vin och nötter alt kaffe och kaka. Kontakta oss för mötesbokning.
           

Titta in i inre gallerirummet !
Utöver den pågående utställningen i stora gallerirummet har du även möjlighet att ta en titt i inre gallerirummet där vi visar foton av svenska och utländska fotografer. Här hittar du fotokonst i s/v och färg,  såväl portfolios som inramat, i alla stilar och prisklasser.


Anmäl dig till vårt populära miniseminarium "Fotografi som konst"!
OBS! endast för konstföreningar.
Vi har märkt ett ständigt ökande intresse för fotografi bland konstföreningar. Fortfarande finns dock en viss osäkerhet vad gäller fotografi som konst ; Vad räknas som ett original? Vad gäller vid signering? Vilka upplagestorlekar är vanliga? Vilka utskrifts-/kopieringstekniker finns? Dessa är frågor som vi ofta får.

Som Göteborgs mest etablerade fotogalleri och med drygt 30 år i den internationella fotobranschen har vi till viss del tagit på oss rollen som konstfotografins missionärer. Därför vill vi bjuda in dig och dina kollegor i er konstförening till vårt miniseminarium "Fotografi som konst." Vi bjuder på frukt, juice och vitt vin och fortsätter sedan med seminariet som beräknas ta ca 30 minuter .OBS! Seminariet är kostnadsfritt och i gengäld hoppas vi att ni hittar något passande foto i vårt stora utbud av inramade foton och portfolios.  För anmälan ring eller maila oss.
                       

   
Allmänt om oss
Vi erbjuder signerade och numrerade Fine Art Pigment Prints, inramade och i portfolios. Vi har foton i alla prisklasser, från verk av internationellt kända fotografer till foton som i prisklass lämpar sig för t.ex konstföreningar. Till originalfoto >>

ArtPhotoCollection Fotogalleri ligger mitt i centrala Göteborg, bara ett par minuters promenad från Götaplatsen och Hedens parkering.
Välkommen till Hedåsgatan 5 >>


 

Galleriets öppettider:
tors: 12-16
fre: 13-16


Övrig tid är du välkommen att boka besök!

Kontorets öppettider:
mån-tor: 9-16
fre: 9-15

 

 

 


 

ArtPhotoCollection | Fotograferna äger copyright © till samtliga bilder på denna webbplats. | Alla rättigheter reserverade -2009 | Sidkarta |